Старокостянтинівський міський голова, щодо якого НАЗК внесло припис, не вбачає у своїх діях порушень законодавства

Старокостянтинівський міський голова Микола Мельничук, щодо якого Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло припис, не вбачає у своїх діях жодних порушень законодавства.

Він пояснив, що дружина не є у його безпосередньому підпорядкуванні, крім того, він обіймає виборну посаду, на яку така вимога антикорупційного законодавства не поширюється, інформує Суспільне.

Також Микола Мельничук розповів, що підписував розпорядження про преміювання працівниці міськвиконкому, яка на той час не була його дружиною.

“Порушень я не вчинив ніяких, просто це зараз роздувають. Роблять з мухи слона. У чому мене тільки не звинувачували останнім часом. Моїм політичним опонентам вигідно розпускати усілякі плітки. Якщо я дійсно щось порушив, то мене притягнуть до відповідальності, але я нічого не порушував”, — каже Старокостянтинівський міський голова.

Микола Мельничук пояснює, преміювання працівників міськвиконкому здійснюється згідно затвердженого положення, і розпорядження щодо виплати премій готує керуюча справами міськвиконкому. Він же його лише підписує як міський голова.

“Коли їй дали премію, і не лише їй, але й іншим працівникам міськвиконкому, то це дали премію для того, щоб ми могли купити дрони для військових. Але я навіть не хотів це висвітлювати. І на той час вона ще не була моєю дружиною, ми лише подали заяву в РАЦС. У законодавстві немає такого поняття, як наречена. Тому я не бачу в цьому ніяких порушень”, — говорить Мельничук.

За його словами, зараз його дружина продовжує працювати у міськвиконкомі, але напряму він з нею по роботі не комунікує, оскільки за штатним розкладом вона знаходиться у прямому підпорядкуванні керуючої справами.

“Мені ж не можуть, як міському голові, бути усі підпорядковані у міськвиконкомі. Крім того, дружина і чоловік не мають права працювати в одній організації, крім обраних посад, в законодавстві там чітко про це написано. А я обіймаю обрану посаду. Тому вона має право працювати на тій посаді, на якій працює. Тим паче, на ній вона працює ще з 2002 року. І якщо мене обрали, то що тепер я її маю вигнати з роботи? , — обурюється Микола Мельничук.

Зі слів посадовця, НАЗК ставило вимогу звільнити дружину з посади у міськвиконкомі. Але, каже Мельничук, вони готують відповідь, як і по питанню премій, бо висунуті НАЗК претензії до нього не підпадають під порушення.

Джерело