У Хмельницькому на двох маршрутах курсуватиме 6 великогабаритних автобусів, які замінять 12 маршруток

У Хмельницькому на маршрутах 29а й 49а, які сполучають мікрорайони Озерна і Катіон, курсуватиме шість великогабаритних автобусів. Вони замінять 12 маршруток.

“Ми продовжуємо впроваджувати великогабаритні й середньогабаритні автобуси, тому що не бачимо іншого варіанту розвитку міського громадського транспорту. Перехід на автобуси забезпечує комфорт для пасажирів і міську мобільність. Один великогабаритний автобус замінює 2,5-3 маршрутки”, — пояснив заступник міського голови Микола Ваврищук.

За його словами, загальна пасажиромісткість одного автобуса становить понад 70 людей, інформує Суспільне.

“Автобуси закупляє приватний перевізник, який виграв конкурс на роботу на маршрутах 29а і 49а. Інтервал руху збільшиться, але умови пересування містом будуть суттєво кращими. Автобуси точно працюватимуть у будні, на вихідні, ймовірно, будуть курсувати менші, поки вивчатимемо пасажиропотік. Плануємо, щоб всі автобуси їздили сім днів”, — зазначив заступник Хмельницького міського голови.

Микола Ваврищук розповів, наразі у Хмельницькому курсує понад 90 великих і середніх автобусів. Їхню кількість збільшили від 15 одиниць упродовж останніх трьох років.

Джерело