ЄС шукає спосіб зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, які працюють у країнах за межами Європи — 09 квітня 2024 :: Донеччина

Європейський союз розпочав підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути ухвалений навесні цього року. Про це заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

«Ми розпочали підготовку 14-го пакету санкцій, який має бути прийнятий навесні. Він, ймовірно, включатиме широкий перелік обмежувальних заходів із сильним акцентом на боротьбу з обходом — наприклад, у морському секторі, оскільки Росія продовжує намагатись порушувати верхній кордон цін на експорт нафти», — сказав Домбровскіс.

Він зазначив, що ЄС також шукає способу зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, які працюють у країнах за межами Європи.

Віце-президент Єврокомісії також підкреслив, що ЄС і надалі чинитиме тиск на Росію та тих, хто підтримує її на полі бою, де б вони не знаходилися.

«Ми продовжимо переслідувати друзів Путіна. І ми продовжимо переслідувати тих, хто допомагає Росії обходити санкції чи поповнювати її військовий арсенал», — зазначив він.

 

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело