Нідерланди виділять €54 мільйони на виробництво дронів, в тому числі для України

Міністерство оборони Нідерландів інвестує 54 мільйони євро у розширення своїх потужностей з виробництва військових безпілотників, щоб допомогти Україні.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Держсекретар оборони Крістоф ван дер Маат зазначив, що ці кошти будуть спрямовані як для фінансування виробничих майданчиків, так і для подальшої підтримки досліджень у галузі дронів.

«Ми хочемо розміщувати замовлення на виробництво дронів, щоб допомогти Україні і задля розбудови нашої власної армії. За допомогою цих замовлень ми прагнемо створити екосистему для дронів у нашій країні», — сказав він.

Видання NOS зауважує, що політика закупівель у Нідерландах буде більше орієнтована на швидкість.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен наголосила, що йдеться про прискорення виробництва військової техніки для України та для власних потреб. З цією метою Нідерланди прагнуть співпраці з іншими європейськими партнерами.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія та Латвія відкрили тендер для компаній на постачання FPV-дронів в Україну в межах Дронової коаліції. Тендер відкритий для виробників з будь-якої країни, що входить до Контактної групи з питань оборони України.

Цей відбір має на меті знайти постачальників, які зможуть «виробляти дрони у великих масштабах і за доступною ціною, використовуючи потужності західної промисловості».

Фото: Genya Savilov/Getty Images

Источник