У Хмельницькому попрощалися з 43-річним військовослужбовцем, який загинув поблизу Бахмута

Вчора у Хмельницькому останню шану віддали Герою російсько-української війни, солдату Вадиму Володимировичу Адамовичу. Воїн віддав життя за Україну під час виконання бойового завдання 26 травня 2024 року на Донеччині, повідомили у міській раді.

Вадиму Адамовичу було 43 роки. Воїн служив в окремій президентській бригаді імені гетьмана Богдана Хмельницького.

За словами сусідки Вадима Адамовича Лізи, до повномасштабного вторгнення він працював на будівництві, інформує Суспільне.

“Вадим був такою людиною, яку ще потрібно пошукати. Ми з ним дуже сильно дружили, він нам у всьому постійно допомагав. Завжди казав, що готовий захищати свою країну”, — пригадала Ліза.

Юлія зазначила, брата до лав Збройних сил України мобілізували восени 2023 року: “З початку повномасштабного вторгнення Вадим ходив на роботу, але постійно мені говорив, якщо його призвуть, піде на передову. Його мобілізували, він був не сам, а з друзями”.

Юлія розповіла, Вадим Адамович зник безвісти поблизу Бахмута Донецької області.

“Брат казав, що чекає на вихід. З ним не було зв’язку. Повідомлення доходили, але їх ніхто не читав. Я йому телефонувала, але він не брав трубку. Розуміла, що щось відбувається, але не хотіла в це вірити. Ми з Вадіком похоронили нашого старшого брата і батьків”, — пригадала жінка.

За словами Юлії, крім неї, з близьких у Вадима Адамовича залишилися двоє племінників.

Джерело