Як правильно обирати двоспальні ліжка

Комфортний нічний сон є запорукою відмінного відпочинку та гарного настрою на весь наступний день. належні умови для сну може забезпечити тільки правильно підібране та зручне у використанні ліжко, яке в залежності від розмірів може бути односпальним, півтора- чи двоспальним. Обираючи двоспальні ліжка https://barin.ua/ua/krovati/tip_krovati-is-dvuspalnye/ для спальні, потрібно зважати на уподобання та побажання двох осіб (зазвичай чоловіка та жінки – сімейної пари), тому процес вибору вказаних комфортних меблів повинен враховувати певні критерії, адже такі вироби передбачають їх довготривале користування.

Як обирати розміри двоспальних ліжок

Мінімальні розміри двоспального ліжка (його ширина) може складати 140 см, що є недостатнім для двох осіб, зважаючи на їх різні пози для сну, неодноразові обертання під час сну тощо. Про комфортний нічний сон на такому ліжку годі мріяти, проте виспатись на такому ложе все ж можна. Більш комфортними для сну є двоспальні ліжка шириною 160 см, 180 см чи навіть 2 метри, де вибір ширини залежить від фізичних кондицій сімейної пари – їхнього зросту, ваги тощо.

За потреби можна замовити виготовлення двоспального ліжка за індивідуальними розмірами (його ціна буде дещо вищою від стандартних ліжок, проте оптимальні габарити слугуватимуть гарантією комфортного нічного сну та повноцінного відпочинку).

Довжина двоспальних ліжок є стандартною та складає 190 см або 200 см. Під час вибору ширини та довжини спального місця для двох варто зважати на габарити спальної кімнати, в якій окрім двоспального ліжка має бути достатньо вільного місця для встановлення двох приліжкових тумбочок, шафи для одягу та/або столика з дзеркалом для жіночих ранкових б’юті-процедур.

Традиційною формою для двоспального ліжка є розміри прямокутника чи квадрата, водночас виробники пропонують більш оригінальні форми ліжок, виготовлених у вигляді круга, овала чи навіть серця (для нестандартних ліжок потрібні спальні кімнати великих розмірів).

Обираємо матеріали, з яких виготовляють двоспальні ліжка

Для виготовлення каркасу двоспального ліжка можуть використовуватися ламіновані плити ДСП, окремі породи дерев на кшталт ясеня чи дуба та метал. Ліжка, що виготовлені з плити ДСП мають найбільш доступну ціну, проте їхня довговічність в порівнянні з ліжками, виготовленими з масиву дерева чи з металу є дещо меншою.

Важливим в конструкції ліжка є матеріал, з якого виготовлено основу для матрацу, яка може складатися з окремих ламелей чи бути суцільною.