Ребров. До Євро-2024 готуються усі заявлені футболісти збірної України

Головний тренер збірної України з футболу Сергій Ребров зустрівся із журналістами напередодні товариського поєдинку із командою Молдови — заключного із трьох запланованих контрольних матчів перед виступом на чемпіонаті Європи

Як повідомляє преслужба Української асоціації футболу (УАФ), наставник «синьо-жовтих», зокрема, наголосив, що тренерський штаб вважає важливим давати можливість зіграти всім футболістам у підготовці до матчів майбутнього чемпіонату Європи, передає Укрінформ.

«Не можна, щоб гравець приїхав у розташування збірної й узагалі не зіграв у товариському матчі. Усі отримали шанс, матимуть шанс завтра. Не знаю, який склад є основним, а який — неосновним. Результат у будь-якому разі — важливий, але він не виходить на перший план. Ми проводили ротацію, надали ігровий час усім футболістам. Зараз іде нормальна планомірна підготовка до Євро», — повідомив Ребров.

Наставник українців, між іншим, назвав збірну Молдови дуже міцною командою.

«Я бачив гру проти Польщі, коли молдовани програвали — 0:2 та вирвали перемогу. Ця команда посіла четверте місце в групі, але заслуговувала на більше. Завтра ми будемо дуже серйозні, надто для нас це остання зустріч перед стартом на Євро», — підкреслив Ребров,

Головний тренер також додав, що у воротах збірної України у Кишиневі працюватиме Андрій Лунін.

«Усі отримали свій шанс. У нас дуже хороші голкіпери, які грають на високому рівні. Я задоволений конкуренцією, яка є на цій позиції», — сказав наставник «синьо-жовтих».

Нагадаємо, що на товариському матчі Молдова — Україна, який відбудеться у вівторок, 11 червня, на стадіоні «Зімбру» в Кишиневі, працюватиме суддівська бригада з Румунії.

Стартовий свисток головного арбітра Андрея Чівулете пролунає о 19.00 за київським часом.

Наступного дня, 12 червня, національна команда прибуде до місця постійної дислокації на Євро-2024 — містечка Вісбаден.

Фінальний турнір чемпіонату Європи пройде на стадіонах Німеччини з 14 червня по 14 липня.

Збірна України свій стартовий поєдинок у квартеті Е проти команди Румунії проведе 17 червня на «Альянц-Арені» у Мюнхені.

21 червня на стадіоні «Меркур Шпіль-арена» у Дюссельдорфі підопічні Сергія Реброва зійдуться зі Словаччиною, а 26 червня гру Україна — Бельгія прийматиме МХП-Арена у Штутгарті.

Поєдинки 1/8 фіналу відбудуться 29 червня — 2 липня, чвертьфінали — 5-6 липня, півфінали — 9-10 липня.

Фінал Євро-2024 пройде 14 липня на Олімпійському стадіоні у Берліні.

Фото: uaf.ua (Дан Балашов).

Источник