Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 29 червня — 29 червня 2024 :: Донеччина

Суспільство

Гендиректор Yasno Сергій Коваленко заявив , що в Україні можуть відключати світло взимку на 12 годин. Проте реальні прогнози на зиму треба робити наприкінці серпня.

Російська армія активно наступає по кільком напрямкам лінії фронту. Однією з проблемних ділянок є Покровський напрямок. Після захоплення селища Очеретине росіяни прагнуть прорватися до траси «Покровськ – Костянтинівка». Під ударом опиняються міста Донецької області, які раніше були умовно «тиловими» — Селидове, Мирноград і найбільше — Покровськ.

Це місто стало важливим логістичним хабом для ЗСУ, його вже обстрілювали, але тепер лінія фронту поступово наближається. Чи готовий Покровськ до нових викликів? Чим живе місто сьогодні? «Новини Донбасу» обговорили це з начальником військової адміністрації Покровська Сергієм Добряком.

Бойові дії

Російські війська були відбиті поблизу Тернів та Ямполівки Донецької області та закріпилися на звільнених позиціях. Як наслідок — втрачено військову техніку та особовий склад росіян, повідомили у прес-службі «Азова».

Семеро людей загинули і 23 поранені внаслідок удару по Вільнянську Запорізької області російськими військами. Серед загиблих двоє дітей.

Внаслідок ракетної та авіаційної атаки по Донецькій області четверо людей загинули, семеро – отримали поранення.

Вранці у Севастополі спрацювала протиповітряна оборона, троє мешканців отримали поранення. У міністерстві оборони РФ стверджують, що два БПЛА знищили сили ППО.

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Шановні читачі! Ми хочемо зробити нашу розсилку більш цікавою та корисною, тому просимо відповісти на кілька запитань.

Джерело