Ситуація на передовій — на Покровському напрямку відбулося найбільше зіткнень — 07 липня 2024 :: Донеччина

Загалом з початку доби сталося 78 бойових зіткнень. Найбільше атак – на Покровському напрямку. Про це повідомили у пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

«Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Українські захисники продовжують активно протидіяти російському агресору», — йдеться у повідомленні.

Ситуація на передовій така.

Російські війська обстрілюють прикордонні населені пункти Сумської та Чернігівської областей з території РФ.

На Харківському напрямку російські окупанти тричі атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Стариці, Липців та Вовчанська. Дві атаки відбиті, одна — триває.

На Куп’янському напрямку противник сім разів штурмував позиції неподалік Степової Новоселівки, Піщаного, Сіньківки, Стельмахівки та Андріївки. Три бойові зіткнення досі тривають.

На Куп’янському напрямку противник сім разів штурмував позиції біля Степової Новоселівки, Піщаного, Сіньківки, Стельмахівки та Андріївки. Три бойові зіткнення досі тривають.

На Лиманському напрямку за день російська армія здійснила 10 атак поблизу Макіївки, Греківки, Невського та Тернів.

Загарбники продовжують шукати слабкі місця в нашій обороні на Сіверському напрямку. Поблизу Верхньокам’янського відбито дві атаки противника.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили один штурм позицій поблизу Калинівки. Бій досі триває.

На Торецькому напрямку відбулося три безуспішні ворожі атаки неподалік Північного та Торецька.

На Покровському напрямку найбільша кількість зіткнень. З початку доби окупанти здійснили 27 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій біля Нью-Йорка, Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозоватського, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Сили оборони стримують натиск і відбили 19 атак супротивника, вісім боїв ще тривають.

Триває один бій на Курахівському напрямку. Наразі українські військові вже відбили 15 атак окупаційної армії. Противник зосереджує зусилля у бік Парасковіївки.

На Времівському напрямку було сім ворожих атак неподалік Водяного, Макарівки та Костянтинівки. Шість атак наші воїни відбили, ще одна – продовжується.

На Оріхівському напрямі підрозділи наших військ відбили два штурми росіян. Тут окупанти зазнали невдачі поблизу Малої Токмачки та Роботиного.

На Наддніпрянському напрямку росіяни безуспішно атакували Сили оборони на лівому березі Дніпра.

Раніше ми писали, що російська армія продовжує атакувати на Торецькому напрямку, зокрема, обстрілює Торецьк із різних видів озброєння, проте Сили оборони контролюють обстановку, загарбників у місті немає.

Переможемо цензуру разом!

Як читати «Новини Донбасу» на окупованих територіях

Джерело