Вважав, що його хотіли примусово забрати: на Хмельниччині судили чоловіка, який хилився від мобілізації

На Хмельниччині чоловік отримав повістку, однак відмовився від мобілізації. У суді він пояснив свій відмову тим, що його примусово забрали з роботи до ТЦК, де він нібито не належним чином пройшов військово-лікарську комісію. За результатами огляду справи фігуранта засудили до трьох років тюрми.

Про це йдеться у вироку Дунаєвецького районного суду Хмельницької області. Відповідно до матеріалів справи, мешканець Хмельниччини пройшов ВЛК та був визнаний придатним до військової служби.

У червні 2023 року чоловік отримав повістку, однак ухилився від мобілізації.

В процесі судового розгляду обвинувачений  вину визнав, проте додав, що «може винний в чомусь, може ні» та вважає, що справа не розглянута, не опитані свідки, що по суті є частковим визнанням вини.

Чоловік пояснив суду, що його примусово забрали з роботи працівники ТЦК та завезли в Дунаєвецький воєнкомат, дали бумагу для проходження ВЛК, яка була не заповнена, поставив підпис на пустому листку.

Потім його повезли в м. Кам`янець-Подільський для проведення медичного огляду, де він казав хірургу, що має порвані зв`язки, на що лікар увагу не звернув. Потім дали якусь бумагу, яку обвинувачений не читав.

Лікарі написали, що чоловік придатний до військової служби.

В подальшому військовозобов’язаному в ТЦК вручили бойову повістку на 20 число. 20.06.2023 року.

У встановлений час він з`явився до РТЦК , перебував на вулиці, однак в приміщення не заходив та не відмічався, бо його примусово хотіли забрати.

За його словам, він не відмовляється йти на службу, декілька днів тому назад, до нього приїжджали працівники ТЦК та повідомили, що він нікуди не йде, бо в нього не закрите кримінальне провадження. Якщо би його мобілізували, то він би пішов служити.

У підсумку суд визнав чоловіка винним за статтею 336 Кримінального кодексу України (ухилення) та виніс вирок: три роки позбавлення волі.

Джерело