Обмеження для російських спортсменів на Олімпіаді є нашою перемогою — Гутцайт

Російських спортсмені буде обмаль на Олімпіаді в Парижі, і всі вони значно обмежені в своїх правах та можливостях.

На цьому наголосив президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт у телемарафоні “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“15 російських спортсменів і 16 білоруських — без прапору, без гімну, без команд — без нічого. На церемонії відкриття їх не буде взагалі. Наприклад, на Олімпіаді у Токіо-2021 було 330 російських спортсменів, вони були одні з найкращих за результатами. Зрозуміло, де вони будуть зараз за рейтингами на змаганнях. Я вважаю це перемогою всіх нас”, — сказав Гутцайт.

Крім того, за його словами, навіть допущені до участі в Олімпіаді російські спортсмени живуть за кордоном, а не в Росії.

“Усі допущені на Олімпіаду російські спортсмени живуть за кордоном і братимуть участь як нейтральні атлети. А всі, хто мешкає всередині Росії, не поїдуть на Олімпіаду”, — зазначив Гутцайт.

Як повідомляв Укрінформ, Національний олімпійський комітет України (НОК) затвердив правила для українських спортсменів щодо росіян на Олімпійських іграх.

Нашу країну в Парижі представлять 140 атлетів у 23-х видах спорту. Це найменше українське представництво під час виступів на Олімпіадах.

Літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у Франції з 26 липня по 11 серпня. На змаганнях буде розіграно 329 комплектів нагород у 32-х видах спорту.

Фото: facebook.com/vgytzait.

Источник