Окупаційна влада Херсонщини призупинила вилов риби у Каховському каналі

Окупаційна влада Херсонщини призупинила вилов риби у Каховському каналі.

Про це повідомили проросійські телеграм канали, посилаючись на керівника незаконного басейнового управління водних ресурсів Херсонщини Олексія Гнєздилова.

“Заборона на риболовлю була введена обласною адміністрацією до того, як стануть відомі результати дослідження води на насиченість киснем”, – ідеться у дописі.

Каховський канал — штучний 130-кілометровий канал, споруджений у 1979 для зрошування сільськогосподарських угідь та водопостачання сільських населених пунктів Херсонської і Запорізької областей. Початок брав із Каховського водосховища.

Під час повномасштабного російського вторгнення російські військові вивели з ладу головну насосну станцію каналу: протягом листопада 2022 року російські окупанти постійно обстрілювали насосну станцію, Любимівку і Каховку з боку Таврійська і Нової Каховки. Внаслідок потужних обстрілів був підірваний затворний щит для утримання та спуску води.

У липні минулого року стало відомо, що залишки застояної води з першого б’єфу Каховського магістрального каналу російські окупанти перекидали до Бердянського району Запорізької області. Для цього вони заборонили місцевим підходити до русла каналу і намагатися використовувати воду з нього.

Раніше ми писали, що у Генічеській громаді на ТОТ Херсонської області в розпал пляжного сезону заборонили купатись в морі.

Джерело