Підпалювали релейні шафи Укрзалізниці на замовлення спецслужб рф – в Одесі викрито групу юнаків-диверсантів | Події

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури трьом місцевим жителям повідомлено про підозру у диверсії, вчиненій в умовах воєнного стану.

За даними слідства, підозрювані, використовуючи один із месенджерів, займалися пошуком роботи. З метою вербування для вчинення диверсій з ними зв’язався співробітник спецслужб рф та запропонував підзаробити грошей, на що вони свідомо погодились.

 Завданнями фігурантів були підпали релейних шаф на залізничних станціях Одеси. Диверсії планувалися з метою послаблення державної логістики в умовах воєнного стану.

Диверсантами виявилися двоє 18 -річних хлопців та 15-річна дівчина.

Зловмисники, маючи при собі заздалегідь придбану речовину для розпалювання, прибули за вказаними куратором координатами, облили легкозаймистою речовиною релейну шафу біля залізничної станції, а потім підпалили її. Неповнолітня спільниця у цей час знімала процес на відео та стежила, щоб ніхто не завадив підпалу.

Зроблені фото і відео наслідків підпалу вони відправляли куратору. За цю «роботу» підозрювані отримували кошти.

Також з’ясовано, що підлітки надсилали фото цивільних об’єктів в Одесі, які становлять інтерес для ворога.

Підозрюваних затримали під час підпалу чергової релейної шафи Укрзалізниці в Одесі.

Наразі усім трьом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації їхніх злочинних дій, вживаються заходи до встановлення інших ймовірних спільників.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Источник