Командир Херсонського полку нацгвардії пояснив, що чекає росіян у разі спроби знову захопити Херсон

Чисельність, оснащення і бойове злагодження української армії зараз на такому рівні, що російським окупантам готова гідна зустріч у разі вчинення ними спроби знову окупувати Херсон і правобережну частину області.

Про це в інтерв’ю YouTube-каналу Ukraine World News сказав командир 34-го Херсонського полку Національної Гвардії України Руслан Кузьміч.

За його словами, Херсон і правобережжя області відділяє від загарбників водна перешкода – Дніпро, форсувати яку дуже проблематично. До того, Збройні сили України істотно кількісно і якісно змінилися порівняно з 2022 роком.

Ну по-перше вони [Збройні сили України] стали в рази більше в рази, забезпеченіше. Ну я це відчуваю по собі, по своєму підрозділу. У нас зараз – полк, а був батальйон з охорони громадського порядку з мінімальним озброєнням, з якого найпотужнішими були БТР-70, яких ми, до речі, мали небагато. Зараз у нас є артилерія, БпЛА, інші техніка та засоби враження. Загалом усі підрозділи істотно наростили «м’язи», –

сказав Руслан Кузьміч.

Також він зазначив, що останнім часом відбулися дуже серйозні позитивні зміни стосовно бойового злагодження:

Підготовка бійців зараз – на істотно кращому рівні, ніж навіть нещодавно. В тому числі – бойове злагодження. Нарешті ефективно запрацювала ланка «командир відділення – командир взводу». Я думав, що ця складова злагодження вже відійшла у небуття, але, на щастя, цього не сталося.

Нагадаємо, в Херсонській області морським піхотинцям передали 100 FPV-дронів і 3 системи радіоелектронної боротьби.  

Джерело