Мільйонні збитки на відновленні енергоінфраструктури Одещини — підозрюють посадовця НЕК «Укренерго» | Події

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику одного з департаментів НЕК «Укренерго» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам.

За даними слідства, на початку 2023 року компанія з метою ліквідації наслідків ракетних обстрілів уклала договір з підрядною організацією для проведення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електричного обладнання. За договором необхідно було виконати демонтаж і переміщення двох автотрансформаторів для заміни пошкоджених та їх підключення.

Підозрюваний належним чином не організував перевірку обґрунтованості умов закупівлі робіт та затвердив у договорі їх вартість, яка значно перевищувала фактичні витрати на транспортування. Також погодив надання послуг з міжнародних перевезень, що фактично не виконувались.

Внаслідок таких дій посадовця державному підприємству завдано понад 3,7 млн грн збитків.

Обвинувальний акт стосовно двох директорів підрядних компаній за фактом заволодіння державними коштами та службового підроблення вже перебуває на розгляді у суді.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУ Нацполіції в Одеській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Одеській області.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Источник