На Прикарпатті поліцейські взяли у кайданки чолов’ягу, який підпалив волонтерський бусик. ФОТО | Події

Вночі до поліції надійшло повідомлення про те, що горить транспортний засіб «Volkswagen Transporter». На місце події виїхали поліцейські, які в подальшому встановили що пошкоджене авто використовувалось для волонтерської діяльності.

Під час оперативно-розшукових заходів працівники управління Карного розшуку спільно зі співробітниками Івано-Франківського районного управління поліції та співробітниками СБУ в Івано-Франківській області встановили, що до вчинення злочину причетний 34-річний мешканець області.

Правоохоронці з’ясували, що ще на початку серпня зловмисник в одному з Телеграм-каналів знайшов оголошення, де пропонували «підробіток» за підпал військових транспортних засобів. Фігурант погодився на пропозицію та почав підшукувати на території Івано-Франківська відповідні транспортні засоби.

Палій фіксував свої злочинні дії на відео, як доказ про виконане «завдання», а потім пересилав його «замовнику». За свою «роботу» отримав кошти у сумі понад 1000 доларів США. 

Під час обшуку, у помешканні де тимчасово знаходився правопорушник, поліцейські вилучили мобільний телефон з доказами протиправної діяльності та пістолет з набоями.

Фігуранта затримано. Слідчі повідомили затриманому про підозру.

Підозрюваному суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. 

За матеріалами поліції Івано-Франківської області

Источник