Нардеп Володимир Іванов не проголосував за перейменування населених пунктів Херсонщини

Один з народних депутатів від Херсонської області Володимир Іванов не проголосував за перейменування населених пунктів регіону.

Про це свідчить дані поіменного голосування за проєкт постанови № 11188, яке сьогодні провалила Верховна Рада України.

Всі інші нардепи від Херсонщини (Сергій Козир, Вікторія Вагнєр та Павло Павліш) проєкт постанови підтримали.

Але цього не вистачило для її ухвалення, бо всього проєкт постанови підтримали 208 народних депутатів при мінімумі у 226. Він передбачав перейменування 333 населених пунктів по всій Україні, в тому числі 19 у Херсонській області.

Постановою мали перейменувати Краснолюбецьк на Коханівку, Максима Горького на Сагайдачного, Нову Калугу на Михайлів, Нову Калугу Другу на Новомихайлів, Ольгине на Ольжине, Першотравневе на Вільне, Потьомкине на Незламне, Чкалове на Стійке, Комунарське на Козацьке, Чкалове на Дорнбург, Князе-Григорівку на Козацьку Слободу, Надеждівку на Надіївку, Первомаївку на Тихий Лиман, Питомник на Чумацьке, Максима Горького (Скадовський район) на Щасливе, Новоросійське на Сябри, Суворовку на Чумаки, Первомайське на Незламне і Пойму на Заплаву.

Спікер Ради Руслан Стефанчук заявив, що до парламенту буде внесена нова постанова про перейменування, але з неї приберуть Южне, Южноукраїнськ, Синельникове, Первомайськ і Павлоград.

Бо саме з перейменуванням цих населених пунктів виникли проблеми. Їх перейменування хочуть розділити на окремі постанови.

Джерело