Співробітників Херсонського ТЦК та чиновницю затримали на хабарі

Щонайменше двох працівників Херсонського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки та одну чиновницю Музиківської сільради працівники поліції затримали за підозрою у хабарництві.

Про це свідчать ухвали суду, опубліковані в Єдиному реєстрі судових рішень.

Подробиць справи в ухвалах небагато, але певні деталі зрозуміти можна.

Так, 26 вересня суддя Жовтневого районного суду Миколаївської області відправив до СІЗО із правом застави уродженця Каланчака , що працює оператором групи військового обліку відділення бронювання сержантів та солдатів запасу Херсонського ТЦК та СП а також уродженця Житомира що працює начальником одного з підрозділів цього ж ТЦК (в ухвалі інформацію про підрозділ скрито, – МОСТ).

Обидва підозрюються в отримані хабаря у великому розмірі або за попередньою змовою групою осіб.

Зі скорочених ухвал, які наразі є в реєстрі стає зрозумілим, що справу було внесено до ЄРДР ще 1 травня 2024 року миколаївськими поліцейськими.

За словами джерела МОСТа у Херсонському ТЦК, там дійсно проходили обшуки в службових кабінетах, автотранспорті та помешканнях декількох співробітників. За словами співрозмовника, йому невідомі подробиці справи, але йдеться про схему з уникнення мобілізації, а в одній з автівок було знайдено велику суму грошей і документи військовозобовʼязаних.

Той факт, що затримали саме організовану групу підтверджує третя затримана – провідна спеціалістка з питань військового обліку та реєстрації місця проживання відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Музиківської сільської ради Наталя Карп.

Це єдина з трьох затриманих, чиї данні ми поки можемо встановити.

Як відомо, з кінця червня військовозобов’язані українці можуть отримати військово-обліковий документ з QR-кодом в усіх ЦНАПах. І саме цим пояснюється участь сільської чиновниці в цій групі.

Всіх трьох затриманих миколаївський суд відправив на 60 діб у СІЗО, передбачивши можливість застави. Працівникам військомату встановили заставу у 908 400 та 2 573 800 гривень, відповідно, а чиновниці, аби вийти з СІЗО, доведеться заплатити 1 211 200 гривень застави.

Повні тексти ухвал по обранню запобіжних заходів суд оголосить сьогодні, але не факт, що вони опиняться в реєстрі.

Джерело