Неналежний захист зупинки на Центральному ринку Херсона призвів до загибелі людини, – журналіст

Вчора під час обстрілу Центрального ринку Херсона на зупинці, яка не була належним чином обладнана захисними спорудами, загинув чоловік.

Про це в ефірі медіа “24 канал” розповів головний редактор МОСТа Сергій Нікітенко.

“Як мінімум один херсонець міг вижити сьогодні після обстрілу Центрального ринку, якщо б відповідальні особи по-людські встановили захисні споруди. Як бачимо, габіони були встановлені з трьох сторін, а задня стінка зупинки, залишилася чогось неприкритою. Через це загинув чоловік, – розповів він.

І дійсно, на численних фото і відеокадрах добре видно, що захисні габіони, призначені для захисту від вибухів, були встановлені лише з трьох сторін зупинки, тоді як задня частина залишилася незахищеною. Через тонкі стінки з боку епіцентру вибуху снаряда, пройшли уламки, що призвело до загибелі чоловіка.

“Саме ці габіони встановлювала благодійна організація за свої власні кошти!!! Зараз продовжується встановлення габіонів навколо зупинок но звичайно від прильоту з верху вони не врятують”, – прокоментував звинувачення у бездіяльності влади начальник Херсонської МВА Роман Мрочко (орфографія коментаря збережена,- МОСТ).

На уточнююче питання, чому міська влада, побачивши неякісно зроблену роботу волонтерів не доставила декілька габіонів, які із переплатами купували у великих кількостях, Мрочко не відповів.

Як і не пояснив, до чого тут “прильот зверху”, якщо вибух снаряду біля зупинки стався знизу.

Нагадаємо, що вчора російська армія завдала удару по Центральному ринку Херсона, ймовірно, зі ствольної артилерії. Внаслідок обстрілу загинули шестеро містян. Одну людину, яку спочатку вважали загиблою, медикам вдалося стабілізувати.

Нагадаємо, цього року на придбання габіонів та піску для їхнього заповнення влада Херсона виділила 2 670 000 гривень.

Джерело