США ввели санкції проти мережі, яка постачала хуситам компонети до ракет та БпЛА

США запровадили обмеження проти компаній та фізичних осіб в Ірані й Китаї, а також суден, зареєстрованих у Габоні й Росії, які забезпечували незаконні поставки хуситам компонентів, необхідних для розгортання ракет і БпЛА.

Про це йдеться в повідомленні Офісу з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запроваджує санкції проти однієї особи та трьох компаній, які сприяли закупівлі зброї, а також проведенню контрабандистських операцій організації «Ансаралла», широко відомої як хусити», — зазначається у повідомленні.

Зокрема, обмеження запроваджуються проти ключових операторів у сфері закупівель та постачання, розташованих в Ірані та Китайській Народній Республіці. Вони забезпечували хуситів матеріалами та компонентами подвійного призначення, необхідними для виробництва, обслуговування та розгортання ракет і БпЛА проти інтересів США та їхніх союзників, зазначили в американському відомстві.

Крім того, OFAC ввів санкції проти однієї організації та двох суден – IZUMO (під прапором Габону) та FRUNZE (пов’язане з Росією), які незаконно перевозили хуситські та іранські комерційні вантажі.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня OFAC запровадив санкції проти Росії через кіберзлочинні дії та відмивання грошей.

Источник