Дуда представлятиме Польщу на «Рамштайні»

Польщу на 25-му засіданні у форматі "Рамштайн", яке відбудеться на рівні глав держав-учасниць Контактної групи з питань оборони України 12 жовтня в німецькому Рамштайні, представлятиме президент Анджей Дуда. Уряд підготує президенту позицію Варшави на ці переговори.

Про це на засіданні польського уряду у вівторок повідомив голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск, передає кореспондент Укрінформу.

«Пан президент прийняв рішення, що хоче представляти польську владу на цій зустрічі. Відповідно до принципу, що в цих питаннях ми діємо разом, і я цього не ставлю під сумнів, я хотів би, щоб ви (міністри – ред.) підготували детальну позицію польського уряду, щоб президент знав, що має представити на зустрічі в Рамштайні», – повідомив Туск.

Він доручив віцепремʼєр-міністру, міністру національної оборони РП Владиславу Косіняку-Камишу зустрітися у четвер з президентом країни, аби ознайомити його з позицією уряду країни в цьому питанні.

У Польщі за формування й реалізацію зовнішньої політики відповідає уряд. Між президентом Дудою і премʼєр-міністром Туском, які походять з різних політичних таборів, зберігаються напружені стосунки.

Як повідомляв Укрінформ, президенти США і Франції Джо Байден та Еммануель Макрон, канцлер ФРН Олаф Шольц і прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер планували зустрітися 12 жовтня в Берліні. Після цього вони мали вирушити на базу ВПС США "Рамштайн", де того ж дня запланована перша зустріч Контактної групи з питань оборони України.

Однак 8 жовтня стало відомо, що Байден відклав візит до Німеччини через загрозу потужного урагану на півдні США.

Фото: Zuzana Bönisch

Источник