Адвокатка Тетяни Крупи: моя клієнтка завжди сумлінно виконувала свої професійні обов’язки

Рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 500 мільйонів гривень для Тетяни Крупи є незаконним, необґрунтованим та непропорційним.

Таку заяву оприлюднила адвокатка юридичної фірми GOLAW Анжеліка Моісєєва з приводу обрання запобіжного заходу її клієнтці.

Сума застави у 500 мільйонів гривень є безпрецедентною та перевищує будь-які розумні межі. Це рішення порушує принципи пропорційності та справедливості, закріплені в національному законодавстві та міжнародних правових актах.

Рішення суду грубо порушує право Тетяни Крупи на визначення розумного розміру застави та є очевидно непомірним для неї, наголошує адвокатка.

За її словами, підозра, оголошена Тетяні Крупі, є необґрунтованою та не підкріплена жодними доказами, а саме повідомлення про підозру має очевидні юридичні дефекти.

«Хочу наголосити, що обставини, які розслідуються у кримінальному провадженні, не відповідають тим даним, які розповсюджені в інформаційному просторі. Моя клієнтка завжди сумлінно виконувала свої професійні обов’язки, дотримуючись законодавства та етичних норм.

Ми негайно підготуємо апеляційну скаргу на рішення суду та звернемося до апеляційної інстанції з вимогою скасувати це необґрунтоване рішення.

Впевнені, що апеляційний суд об’єктивно оцінить обставини справи та прийме законне та справедливе рішення» – йдеться у заяві.

Джерело