«Першому заступнику генпрокурора лнр» та двом спільникам оголошено підозру у незаконному переслідуванні бійців Нацгвардії | Події

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора та Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину рф – так званому «першому заступнику генерального прокурора лнр» у порушенні законів та звичаїв війни. Його спільникам – двом громадянам України інкриміновано колабораційну діяльність та порушення законів і звичаїв війни.

За даними слідства, громадянин рф, після проходження служби в органах внутрішніх справ та прокуратури чеченської та калмикської республік рф, з грудня 2022 року обійняв посаду так званого «першого заступника генерального прокурора луганської народної республіки».

Двоє громадян України перейшли на бік ворога та обійняли псевдопосади «старших слідчих мвс та мгб луганської народної республіки».

В січні 2023 року підозрювані у порушення вимог Женевської Конвенції про поводження з військовополоненими незаконно притягнули до кримінальної відповідальності двох військовослужбовців Національної гвардії України – батька та сина, за їхню участь у відсічі збройної агресії рф.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник