Генштаб підтвердив ураження Силами оборони аеродрому «Ханская» в російській Адигеї

Генеральний штаб Збройних сил України підтвердив ураження Силами оборони аеродрому «Ханская» в Республіці Адигея РФ.

Як передає Укрінформ, про це Генштаб повідомив у Фейсбуці.

«Сьогодні вночі завдано вогневого ураження по аеродрому «Ханская», що в Республіці Адигея РФ. Зокрема, під удар потрапив склад боєприпасів, що розташований на території військового об’єкта. В районі цілі відмічалася робота ворожої ППО, зафіксовано займання», — зазначили у Генштабі. Там підкреслили, що спільна бойова робота всіх складових Сил оборони по важливих цілях збройних сил РФ триватиме і далі.

Водночас джерела в СБУ повідомили Укрінформу, що під час атаки на летовищі перебувало одразу 57 російських бойових і тренувальних літаків та гелікоптерів. Серед них — Су-34, Су-35 та Мі-8. Скільки із них знищено чи пошкоджено, наразі встановлюється. Однак уже відомо, що на аеродромі сталися масштабні пожежі і детонація. Це підтверджується також супутниковим моніторингом. Місцева влада оголосила евакуацію.

За даними джерел агентства, Росія використовує цей аеродром у Краснодарському краї (за 450 км від лінії фронту) для дозаправки та ракетно-бомбових ударів по підрозділах Сил оборони та населених пунктах України.

«СБУ системо знищує військовий потенціал рашистів. Після кожної атаки у РФ все менше ресурсів, щоб вести війну проти нашої держави. Працюємо над тим, щоб у Росії не було ні ракет, ні літаків, які можуть завдавати ударів по Україні», — заявило поінформоване джерело у СБУ.

Співрозмовник також додав, що в ніч на 10 жовтня дрони СБУ, ГУР, ЗСУ та ССО уразили склад «Шахедів» у районі Єйська. Там зафіксовано кілька сильних вибухів, які спричинили пожежу та подальшу детонацію на місці зберігання безпілотників.

Завдання виконали сили й засоби Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міністерства оборони України і Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 10 жовтня безпілотники атакували військовий аеродром «Ханская» неподалік адмінцентру російської Адигея — міста Майкоп. Спалахнула пожежа.

Источник