Чим замінити Telegram: добірка альтернативних месенджерів

 

Через загрозу національній безпеці України, пов’язаних із використанням месенджера Telegram, було ухвалено рішення заборонити його встановлення та використання на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури. Виняток становитимуть лише ті особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обов'язків.

 

Для тих, хто шукає альтернативу, пропонуємо добірку захищених месенджерів:

 

— Signal – один із найбезпечніших месенджерів із наскрізним шифруванням і мінімальним набором даних. Ідеальний для тих, хто цінує приватність. Signal може працювати навіть за вкрай слабкого мобільного покриття.

 

— Facebook Messenger – інтегрований із Facebook, зручний для тих, хто активно користується цією платформою. Пропонує інструменти для бізнесу, включно з чат-ботами.

 

— WhatsApp – популярний у всьому світі месенджер, який також використовує наскрізне шифрування та забезпечує зручне резервне копіювання чатів.

 

— Viber – пропонує низку інструментів для бізнесу та комунікації, підтримує великі групові чати. Viber забезпечує захист усіх приватних чатів і дзвінків завдяки наскрізному шифруванню.

 

Представлені вище месенджери забезпечують високий рівень безпеки й можуть стати надійною альтернативою Telegram для використання.