15 років тюрми отримав «кріт» фсб, якого затримали у Нововолинську | Новини Нововолинська

15 років тюрми отримав «кріт» фсб, якого затримали у Нововолинську | Новини Нововолинська

15 років тюрми отримав «кріт» фсб, якого затримали у Нововолинську. Він шпигував для рф на північному кордоні України. Мова йде про 40-річного помічника начальника відділу місцевого прикордонного загону, якого дистанційно завербувала фсб.

Про це повідомляє СБУ.

За інструкцією російської спецслужби агент збирав інформацію про пункти базування, маршрути руху та наявне озброєння Сил оборони, які залучені до захисту регіону. Найбільше окупантів цікавили локації укріпрайонів та орієнтовна кількість особового складу українських військ на оборонних лініях.

Нагадаємо, затримали зрадника у червні цього року у Нововолинську і встановили його російського куратора.

Ним виявився кадровий співробітник фсб Олексій Добрицький, який дислокується у тимчасово окупованому Луганську.

За матеріалами Служби безпеки суд призначив «кроту» 15 років тюрми з конфіскацією майна та позбавленням військового звання.

Як встановило розслідування, прикордонник потрапив до уваги фсб, коли проходив службу на сході України. Згодом його відрядили до Волинської області, де він приступив до виконання ворожих завдань.

В обмін на співпрацю з окупантами зловмисник розраховував на «евакуацію» до росії та «посаду» у військових формуваннях рф.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів агента визнано винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).
Джерело