Ексголова окупаційної поліції Горностаївки уникнув відповідальності за терор

Ексголова окупаційної поліції Горностаївки Андрій Полєвщіков уникнув відповідальності за російський терор у селищі.

Про це повідомило медіа The Kyiv Independent у фільмі-розслідуванні “Тіні на лівому березі”.

Проти Полєвщікова та його підлеглих порушили кримінальну справу російські силовики. Це сталось після викрадення та вбивства співробітниками окупаційної поліції жителя Горностаївки Руслана Руснака.

Журналіст The Kyiv Independent подзвонив Андрію Полєвщікову під легендою організації ветеранів МВС.

Полєвщіков пішов на контакт і розповів, що після вбивства Руслана Руснака відсидів у СІЗО шість місяців «не зрозуміло за що». Але справу призупинили, бо він підписав контракт з російською армією.

Там він став командиром групи розвідки. До підрозділу приєднались його підлеглі з окупаційної поліції Горностаївки, яких теж нібито намагались притягнути до відповідальності після вбивства Руслана Руснака.

Тепер справу проти Андрія Полєвщікова взагалі закриють, бо він разом з групою отримав поранення на війні проти України – підірвався на міні, коли вирушав на бойове завдання. Зараз Полєвщіков перебуває у російському Краснодарі.

Руслана Руснака викрали 20 листопада 2023 року за підозрою у нібито причетності до атаки на дронів на будівлю окупаційної поліції Горностаївки. 29 листопада стало відомо про його смерть під час перебування в полоні.

Як з’ясувало медіа The Kyiv Independent у фільмі-розслідуванні “Тіні на лівому березі”, Руслана вбили ще в день викрадення – 20 листопада.

Джерело