Суд дав 3 роки умовно чоловіку, який поширював проросійські газети в Чорнобаївці

Херсонський міський суд дав 3 роки в’язниці (з випробувальним терміном у 2 роки) чоловіку, який поширював проросійські газети в Чорнобаївці.

Про це свідчить вирок з судового реєстру.

Чоловіку інкримінували виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників.

За інформацією слідства, восени 2022 року він отримав невідому кількість примірників одного номеру газети “Комсомольська правда” та п’яти номерів “Наддніпрянської правди”.

В подальшому чоловік, як стверджує слідство, поширив їх серед жителів Чорнобаївки. При цьому в газетних текстах містились тези, які заперечують напад, виправдовують і визнають правомірною російську окупацію територій України.

Чоловік уклав угоду про визнання винуватості. За нею, він визнав себе винним. Також чоловік розкаявся та співпрацював зі слідством.

За інформацією обласної прокуратури, на Херсонщині за статтею про виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників засудили дві людини.

Джерело