Причина сьогоднішнього неприємного запаху у Хмельницькому – необроблений гній зі свиноферм

Сьогодні, 23 жовтня, після 10:00 у Хмельницькому з’явився неприємний запах у повітрі. Міське управління екології обстежило населені пункти навколо Хмельницької громади та з’ясовувало причину смороду в місті.

За словами начальниці управління Інни Куцки, причина смороду – необроблений гній зі свиноферм, який вивозять на поля у Розсошанській громаді. Через порушення правил обробки органічних добрив та вологу погоду різкий запах доносився до Хмельницького. Наразі міське управління екології з’ясовує, який місцевий агрохолдинг обробляє ці поля, інформує Суспільне.

На картах моніторингу якості повітря в Хмельницькому станом на 12:00 показники забруднення не перевищували норми, розповів голова правління громадської організації “Хмельницький енергетичний кластер” Степан Кушнір.

Станом на 12:30 вже було зафіксоване перевищення норми забруднення повітря в мікрорайоні Ружична, зазначив Степан Кушнір.

Нагадаємо, що речовини, які викликають появу смороду від свиноферм є небезпечними для людини. В достатніх концентраціях вони є токсичними та можуть викликати проблеми зі здоров’ям. Найбільшим джерелом забруднення на свинофермі є гній. Від нього в атмосферне повітря викидається чотири основні небезпечні речовини. Це сірководень, метан, аміак та вуглекислий газ.

Джерело