У Національній гвардії розповіли, як росіяни штурмують Селидове на Донеччині — 25 жовтня 2024 :: Донеччина

У Національній гвардії розповіли, як росіяни штурмують Селидове на Донеччині - 25 жовтня 2024 :: Донеччина

Ситуація у Селидовому. Фото: карта DeepState

При наступі на Селидове російські окупанти не використовують бронетехніку, а штурмують місто малими групами широким фронтом. Про це в ефірі «Радіо Свобода» повідомив пресофіцер 15-ї бригади спеціального призначення Національної гвардії України «Кара-Даг» Віталій Миловидов.

За його словами, війська Росії обстрілюють Селидове керованими авіабомбами, дронами, артилерією, але водночас не знищують його повністю, як це було з іншими містами Донбасу.

«Це робиться для того, щоб у майбутньому використовувати інфраструктуру та географічне розташування Селидового для наступу на Покровськ», – сказав Миловидов.

Пресофіцер бригади «Кара-Даг» зазначив, що росіян дуже велика кількість по різних напрямках.

«Їм вдається просочуватися до населеного пункту, намагатися закріпитися саме у приватному секторі, а далі розвивати свої подальші дії. Тобто групи, які заходять частково, і там навіть якщо це два-три військовослужбовці Російської Федерації дісталися до будівлі, вони зайняли будинок і чекають, поки їх не накопичиться більше для того, щоб уже чисельною перевагою протидіяти нашим піхотним підрозділам», – розповів він.

Нагадаємо, що Росія 27-28 жовтня застосує перших військових КНДР у війні проти України.

Джерело