Президентка Грузії заявила, що не може зв’язатися з главою МВС, щоб обговорити інциденти на виборах

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі звернулася до глави МВС країни Вахтанга Гомелайрі з вимогою забезпечити швидке реагування на факти насильства та інші порушення під час парламентських виборів, які проходять у суботу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsGeorgia.

«Хочу звернутися до міністра внутрішніх справ, з яким, на жаль, не можу зв'язатися, моя адміністрація не може зв'язатися із його заступником, не працює також офіційна урядова лінія. Я прошу і закликаю, щоб реагування поліції було більш швидким та ефективним, оскільки не можна допускати напруженість такого типу на виборчих дільницях. Нам це не личить», — сказала Зурабішвілі у відеозверненні.

Президентка подякувала громадянам за активність на виборах, а також журналістам, які висвітлюють процес.

У правлячій партії «Грузинська мрія» звинуватили опозицію в організації масових бійок на виборчих дільницях у Тбілісі.

Тим часом ЗМІ повідомляють про мобілізацію спецназу у дворі адміністрації уряду Грузії у центрі Тбілісі.

Фото: რადიო თავისუფლება

У ЦВК Грузії заявили, що явка виборців на парламентські вибори в Грузії станом на 17:00 склала 50,6%.

Для порівняння: на парламентських виборах у 2020 році явка на 17:00 склала 45,77%, у 2016 році — 42,04%, а в 2012 році, коли в країні востаннє змінилася влада, — 53,03%.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Грузії Георгій Каландарішвілі заявив у суботу, що поліція відкрила кримінальне провадження через масовий вкид бюлетенів на виборчій дільниці №69 в окрузі Марнеулі. 

Згодом на виборчій дільниці №69 анулювали результати голосування, а саму дільницю зачинили.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 26 жовтня, у Грузії почалося голосування на парламентських виборах, виборчі дільниці відкрилися о 08:00 за місцевим часом на всій території країни, окрім окупованих Абхазії та Цхінвальського регіону. За депутатські мандати змагаються 18 політичних партій. Щоб потрапити до парламенту, партії мають подолати п’ятивідсотковий бар’єр. Ці вибори називають історичними, оскільки їх результати можуть визначити майбутнє країни — або інтеграцію Грузії в ЄС, або зближення із Росією.

Перше фото: АА

Источник