В Великих Копанях зрадник Стремоусов «висвятив» сільського «народного гауляйтера»

В селі Великі Копані відбулися фейкові «народні збори» під головуванням так званого «заступника голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області» Кирила Стремоусова.

На цих «зборах», як повідомляє Телеграм-канал «військово-цивільної адміністрації», на цих зборах «обрали нового народного голову села».

Скоріше за все. окупанти вирішили погратися в «народовладдя», тобто — проводити в населених пунктах так звані «вибори керівника з народу», який мав би ілюзію легітимності. Мабуть, окупанти сподіваються, що так вони скоріше отримають лояльність місцевих мешканців. Й події у Великих Копанях, ймовірно, стали «першою ластівкою». Можливо, таких «народних гауляйтерів» «обиратимуть» й в інших населених пунктах, звісно, обиратимуть з числа людей, лояльних до загарбників.

Прізвище «народного голови» не називається. Судячи з повідомлення, можна лише зробити висновок, що це — жінка. На зборах Стремоусов «наділив її владними повноваженнями». Подробиці церемонії «висвяти» не описуються.

Скоріше за все, ця жінка — з тих небагатьох колаборантів, які приходили на зустріч із херсонським колаборантом, який вже не вперше відвідує Великі Копані. Під час попередніх відвідувань на зустрічі з ним приходили кілька десятків людей, що для великого села з населенням понад п’ять тисяч людей — дуже красномовний показник рівня підтримки людьми окупаційної влади.

Джерело