Розслідування щодо «розмінування Чонгару» буде проведене після перемоги, — Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що розслідування «розмінування Чонгару» буде проведене після перемоги у війні.

Про це він сказав у інтерв’ю «Українській правді». У своїй заяві Резніков послався на військове командування в особі Залужного і Шаптали.

«Це питання обговорювалося на засіданні профільного парламентського комітету. Я був на ньому разом із генералом Залужним, нашим головнокомандувачем, і начальником Генерального штабу генералом Шапталою.

Нашими військовими було дане наступне пояснення, що після перемоги буде проведено відповідне розслідування.

І в разі встановлення фактів, що кимось із військових або представників інших сил сектору безпеки й оборони був скоєний злочин, то вони точно будуть притягнуті до відповідальності», — сказав Олексій Резніков.

Також, за словами міністра, військові самі зацікавлені у проведенні розслідування щодо «розмінування Чонгару».

Але сам Резніков вважає, що «мінування» або «розмінування» Чонгару ніяк би не вплинули на просування росіян вглиб материкової України.

«Можу сказати лише одну річ, я цей аргумент застосував, захищаючи наших військових під час засідання цього парламентського комітету: усі, хто кричить «все пропало, міст не підірвали!», послухайте в першу чергу військових!

І вони вам скажуть, що там ще 10 проходів є з Криму по суходолу, а не по мостах!

І тому підрив моста не вплинув би аж ніяк на можливість росіян просунутися в цьому напрямку.

Це відповідально сказав один із військових генералів, який зараз знаходиться в політичній опозиції, я від нього це вперше почув», — заявив Олексій Резніков.

Раніше повідомлялось про те, що на Херсонщині впала опора ЛЕП, яка веде від Запорізької АЕС до Криму.

Джерело