У спільному угрупуванні військ РФ та Білорусі буде понад 70 тисяч осіб — 14 жовтня 2022 :: Новини Донбасу

Спільне регіональне угруповання військ Росії та Білорусі налічуватиме понад 70 тисяч осіб. Більшість із них — білоруси. Про це розповів самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв’ю російському Першому каналу.

«Нашу армію ви знаєте – близько 70 тисяч людей. Це є основою. Ну, я гадаю, що 10-15 тисяч від Росії вимагати зараз не треба. Тому що вистачає там інших проблем. Ви знаєте яких. Тому зараз будемо виходити з цього. Ми готуємо хлопців», – заявив Лукашенко.

Крім того, Лукашенко акцентував увагу на тому, що влада Польщі хоче розмістити на території країни ядерну зброю і, згідно з соціологічним опитуванням, понад 50% поляків підтримують цю ініціативу.

«Звичайно, нас це насторожує», — сказав самопроголошений президент Білорусі.

У Міністерстві оборони Білорусі уточнили, що Регіональне угруповання військ створюється з метою «посилення охорони та оборони державного кордону Республіки Білорусь для зниження військової активності у прикордонних районах».

Про те, що російські військові почнуть прибувати до Білорусі найближчими днями, розповів заступник начальника Генерального штабу ЗС РБ з наукової роботи, полковник Віктор Тумар, повідомляє «Белта» у Telegram з посиланням на Міноборони Білорусі.

«З ними проводитимуться планові заходи бойової підготовки, спрямовані на підвищення рівня виконання завдань із захисту Союзної держави», — уточнив Тумар.

У Білорусі запроваджено режим контртерористичної операції нібито через загрозу з боку суміжних держав.

Лукашенко вирішив провести приховану мобілізацію у Білорусі.

Джерело