Ситуація на окупованих територіях станом на 4 березня — 04 березня 2023 :: Донеччина

Суспільство

Заїхати до Вугледара можна по полю, загрузаючи в бруді — рано-вранці. Російська армія зазвичай починає обстріл після шостої-сьомої години, і тому в цей час більше шансів побувати на лінії вогню і вибратися живим. Докладніше — у репортажі «Новин Донбасу».

Другий день поспіль росіяни перебувають у шоці після подій у Брянській області, куди непоміченими пробралися українські диверсанти. Усі нібито повернулися на територію України, перед цим поранивши не лише місцевих жителів, а й прикордонників та розгвардійців. Що ж відомо про «Російський добровольчий корпус», члени якого не просто пробралися у російські села, а й підняли на вуха всю Росію? Хто входить і які цілі організації — дивіться у цьому відео.

Правоохоронці встановили 171 потерпілого від сексуального насильства з боку російських військовослужбовців, повідомила перша леді Олена Зеленська на міжнародній конференції United for justice у Львові.

У Макіївці Донецької області «поліція ДНР» розігнала молодь, яка сьогодні зібралася в центрі міста. Місцеві телеграм-канали стверджують, що це були збори послідовників нової субкультури «ЧВК Редан».

Бойові дії

В угрупуванні «ДНР» заявили, що внаслідок скидання боєприпасу з безпілотника поранено двох людей в селищі Старомихайлівка на захід від Донецька, а також в Кіровському районі Донецька. У Горлівці від обстрілу загинули двоє цивільних.

Новини Донбасу у відеоформаті: 

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію у розсилці від головного редактора українського телеканалу іноземного мовлення FREEДOM Олексія Мацукі.

Джерело