Під Бахмутом РФ втратила до 30 тисяч убитими й пораненими — Британія в ОБСЄ

Під Бахмутом РФ втратила до 30 тисяч убитими й пораненими - Британія в ОБСЄ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua Росія зазнає величезних втрат під Бахмутом

На кожен пройдений кілометр припадає понад 800 убитих чи поранених російських військовослужбовців.

Армія Росії та приватна військова компанія Вагнер у боях за Бахмут Донецької області з травня минулого року втратили від 20 до 30 тисяч убитими та пораненими. Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс, повідомляє Укрінформ.

«Росія зазнає надзвичайно великих втрат. З травня 2022 року тільки в районі Бахмута було вбито та поранено від 20 до 30 тисяч «вагнерівців» і регулярних російських військових — це величезні людські втрати при загальному просуванні приблизно на 25 кілометрів», — сказав він під час засідання Форуму з питань безпеки співпраці у Відні.

За словами британського військового дипломата, це означає, що «на кожен пройдений кілометр припадає понад 800 убитих або поранених російських військовослужбовців, переважна більшість з яких — бойовики Вагнера».

Враховуючи це, за його словами, власнику ПВК Вагнер Євгену Пригожину «стає дедалі важче поповнювати запаси для того, що він назвав «м’ясорубкою» на сході України».

Нагадаємо, раніше Пригожин поскаржився на ситуацію у Бахмуті. Він заявив, що ЗСУ сформували угруповання для блокування «вагнерівців».

Фортеця Бахмут. Яку тактику обрала Україна, аби утримати місто

Джерело