МОН оновлює «Захист Вітчизни» для школярів. У програмі — керування дронами та мінна безпека — 02 серпня 2023 :: Донеччина

З вересня цього року в українських школах запустять пілот проекту оновленої дисципліни «Захист України». Він, зокрема, передбачає навчання управлінню дронами. Про це повідомили у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

У відомстві зазначили, що хочуть оновити практичну складову дисципліни, щоб школярі отримали вміння, «необхідні для життя у діючих реаліях». Так до програми додадуть підготовку з оволодіння базовими технологіями, якими користуються Сили оборони України.

Програма також міститиме навички домомедичної допомоги, орієнтування на місцевості, знання з мінної безпеки та навички управління БПЛА.

«Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя та здоров’я, правильно поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички управління БПЛА — конкурентоспроможність, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи та ще багато фахівців у професійній діяльності», — пишуть урядовці.

Керівник Міністерства Оксен Лісовий каже, що це «довгоочікуваний та необхідний крок», адже «освіта має відповідати умовам та сьогоднішнім викликам».

«І діти, і вчителі дають нам відгуки, що дисципліна має бути оновлена. Якісна медична допомога, управління спортивними дронами, базова інженерія в рамках STEM-освіти – те, на що сьогодні є запит», – додав Лісовий.

Для успішного запуску пілотного проекту в МОН попередньо організували курси для вчителів — міжнародні та громадські організації, які мають необхідний досвід, навчатимуть педагогів роботі із симуляторами FPV-дронів, топографії та запобігання травматизму.

Програму дисципліни фіналізують вже після відгуків вчителів та учнів, які будуть брати участь у пілотному проекті.

Читайте також:

«Новини Донбасу» у Telegram — лише найважливіше. Підписуйтесь!

Джерело