Херсонська 16-річна проросійська пропагандистка, яка уїжджала в РФ, повернулася на батьківщину

Проросійська пропагандистка з Херсона, в минулому – співробітниця прокремлівського телеканалу «Таврія» Владислава Луговська, яка уїжджала в РФ, знову опинилася на Херсонщині, точніше, на окупованій частині області.

Відео, зняті на тимчасово підконтрольній росіянам території Херсонської області з’явилися на Telegram-каналі Луговської і на її каналі в YouTube.

Пропагандистка, перебуваючи на Херсонщині, видала вже кілька відеороликів з антиукраїнською пропагандою.

Влада Луговська відома тим, що в 15-річному віці стала співробітницею створеного росіянами під час окупації Херсона прокремлівського телеканалу «Таврія». Луговська, яка до листопада 2022 року була відома як «Андрєєва», 20 жовтня була поранена під час «евакуації». Тоді пропагандисти близько 23-ї години їхали по переправі біля Антонівського мосту і потрапили під обстріл.

У грудні 2022 року пропагандистка отримала в Москві премію в номінації «Время героев» всеросійської премії молодіжних досягнень «Время молодых». В березні 2023 року пропагандистку нагородив президент РФ Володимир Путін.

На початку липня пропагандистка повідомила в Telegram, що вступає до університету, не назвавши, який саме виш вона обрала. Лише сказала, що претендує на грант як випускниця школи з «визволених територій».

Але, судячи з того, що Владислава не припиняє активності в Telegram і з грудня 2022 року має YouTube-канал з назвою Insider Влада, де також розміщує антиукраїнську пропаганду, дівчина не має наміру завершувати кар’єру прокремлівської пропагандистки.

На YouTube-каналі Луговська розміщує відео, зняті переважно в Москві. Це – здебільшого інтерв’ю з проросійськи налаштованими людьми, які приїхали з окупованих українських територій і розповідають, як їм подобається жити в Росії і якою поганою була Україна.

Поки що невідомо, чи приїхала Влада Луговська на Херсонщину в гості, чи все ж не прижилася в Москві і продовжить кар’єру на «Таврії». Але однозначно ясно, що вона не розстанеться з обраним ще влітку 2022 року амплуа затятої українофобки.

Нагадаємо, 4 серпня до Херсонського відділення російського Союзу журналістів, яке створили окупанти, вступили 12 колаборантів з Херсонщини. Зокрема, відомо, що серед них є і колишній херсонський журналіст Євген Бриков, який наразі очолює окупаційне міністерство інформаційної політики Херсонської області. Окрім Брикова до Союзу вступили і співробітники пропагандистського телеканалу «Таврія» та окупаційного міністерства інформації.

Джерело