Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 21 серпня — 21 серпня 2023 :: Донеччина

Права людини

Так званий «верховний суд» угрупування «ДНР» позбавив волі на 20 років трьох полонених українських військових полку «Азов» Андрія Клементовича, Івана Мельниковича та Артура Сивицького. Їх звинувачують у «блокуванні евакуації мирних жителів» Маріуполя.

Так званий «верховний суд ЛНР» засудив до 20 років позбавлення волі полоненого військовослужбовця ЗСУ Ігоря Лемешєва. Його звинувачують в «обстрілі житлових будинків» у селищі Миколаївка Попаснянського району та «вбивстві мирного мешканця» у червні 2022 року.

У Ростовській області РФ співробітники управління ФСБ затримали громадянку України. Жінку звинувачують у зборі інформації про місцезнаходження військових підрозділів.

Дружина глави МНС Росії Олександра Куренкова Олена Мільська може бути причетною до вивезення українських дітей. За даними видання «Проект», вона брала участь в операціях з вивозу дітей із Херсонської області до окупованого Криму та Краснодарського краю Росії. Журналісти наголошують, що цей вивіз був недобровільним.

Бойові дії

В угрупуванні «ДНР» заявили , що в Київському районі Донецька отримав поранення чоловік у результаті детонації касетної частини снаряда, що не розірвалася раніше. Ще дві мешканки Донецька зазнали поранень під час обстрілу.

Під час обстрілів села Софіївка на Херсонщині двоє людей отримали поранення.

У підконтрольному РФ Хрустальному (раніше Красний Луч) внаслідок вибуху невстановленого предмета поранено 13-річну дитину. Постраждалий госпіталізований до дитячої клінічної лікарні у Луганську, стан дитини оцінюється як тяжкий.

Вранці, 21 серпня, була нова атака безпілотників у Московській області. Безпілотник нібито впав у районі населеного пункту Покровське Рузького району Московської області, при цьому обійшлося без потерпілих. Більше того, ППО спрацювало під Звенигородом у Підмосков’ї.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело