На російсько-українській війні полягли шестеро військових з Хмельниччини

Звістки про загибель на російсько-українській війні прийшли у п’ять громад Хмельниччини.

18 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Урожайне, Волноваського району, Донецької області загинув солдат Довгополий Сергій Іванович, повідомили у Старокостянтинівській громаді.

Поховали військовослужбовця 21 жовтня на міському кладовищі.

Про загибель двох бійців повідомили у Кам’янець-Подільській громаді.

«Із глибоким болем повідомляємо, що  під час виконання бойових  завдань загинуло відразу двоє  наших земляків, жителів села Балин Мельника Івана та Орлова Віталія. Герої самовіддано стали  на захист нашої землі та до останнього безстрашно боролися  із російськими окупантами. Мужні захисники, безстрашні воїни, віддані патріоти України, цвіт нашої нації…Вони загинули за Україну, за мир на нашій землі, за нас з вами» – повідомив голова Кам’янець-Подільської райради Михайло Сімашкевич.

14 жовтня 2023 року на Луганському напрямку загинув Ковальчук Іван Васильович, повідомили у Волочиській громаді.

Іван Ковальчук народився 17 листопада 1977 року в селі Качуринці колишнього Волочиського району. У 1995 році був призваний на строкову службу до лав Української армії. По закінченню повернувся у Волочиськ. Працював на цегельному заводі. Одружився, виховував двох донечок.

З початком війни, у 2015 році боронив Україну на сході в складі ЗСУ. Останні роки, до початку повномасштабної війни, проживав з сім’єю у місті Гайсин Вінницької області.

30 липня 2023 року, виконуючи обов’язок військової служби на Донеччині, пішов у вічність 50-річний солдат, кулеметник кулеметного взводу стрілецької роти Тимощук Віталій Олексійович, повідомили в Ізяславській громаді.

«Через кілька місяців очікувань, сліз, тривог і душевного неспокою рідні, близькі та всі небайдужі нарешті зможуть гідно провести в останню путь мужнього воїна, який до останнього свого подиху боровся за нашу з вами свободу» – йдеться у повідомленні громади.

19 жовтня 2023 року на Запорізькому напрямку внаслідок нанесення росіянами удару ударним БпЛА типу Shahed загинув 33-річний старший солдат Олександр Кириченко, повідомили в Улашанівській громаді.

Олександр був старшим солдатом, водієм автомобільного відділення автомобільного взводу автомобільної роти військової частини А4242.

У загиблого залишилися вагітна дружина, син та мати.

Джерело