Спільнота «Бізнес без бар’єрів»: Три роки розвитку та соціальної відповідальності

 

Учасники спільноти «Бізнес без бар'єрів» відзначили третю річницю своєї діяльності, покликаної забезпечити українцям рівний доступ до послуг та можливостей. Ця спільнота, яка об'єднана бажанням створити безбар'єрне середовище для всіх, не лише враховує потреби людей з інвалідністю, а й прагне розвивати розуміння й повагу до різноманітності в суспільстві.

 

Про це у своєму телеграм-каналі повідомила перша леді України Олена Зеленська.

 

Протягом цього періоду спільнота зростала та розвивалася. На сьогодні вона налічує 25 компаній.

 

«Радію та пишаюся тим, що в державі з’явилася нова можливість: автошколи для людей з інвалідністю. Водночас Uklon запропонував новий сервіс для людей, які користуються колісним кріслом. «Фора» провела аудит безбар’єрності в магазинах мережі, за підсумками якого було створено гайд з організації безбар’єрного простору. «Ощадбанк» ухвалив комплексну програму, покликану підвищити доступність відділень», — зазначила Олена Зеленська.

 

Компанії спільноти стали потужним голосом комунікаційної кампанії «Ти як?». Ролики про ментальне здоров’я транслюються на АЗК SOCAR Energy Ukraine, у вагонах потягів «Інтерсіті» та на вокзалах «Укрзалізниці», у відділеннях «ПриватБанку», на касах і в торгових залах мережі магазинів «Фора», «АТБ» та на екранах техніки в магазинах «Фокстрот». В усі замовлення книжкова платформа Yakaboo додає закладинки з посиланням на спеціальну сторінку HowAreU.com (https://howareu.com/), сюди ж пропонує перейти відвідувачам свого сайту Work.ua (https://work.ua/).

 

Перша леді України Олена Зеленська разом з першою віцепрем'єр-міністеркою, міністеркою економіки Юлією Свириденко та усією спільнотою провела зустріч, на якій були представлені успішні проєкти минулого року та розкриті плани на майбутнє. Довідник безбар'єрності поповнився новим розділом, присвяченим взаємодії з ветеранами війни.

 

Спільнота «Бізнес без бар'єрів»робить свій досвід та практики доступними для всіх, ділиться своїми здобутками, адже разом вони сприяють створенню суспільства, де кожна людина має важливе значення та повагу.