Ситуація на підконтрольних Росії територіях станом на 2 січня — 03 січня 2024 :: Донеччина

Суспільство

Російські загарбники посилюють «контрдиверсійні заходи» у Донецьку. Так, збільшено кількість блокпостів та посилено патрулювання. Особлива увага приділяється власникам українських паспортів, які відмовилися отримувати російське громадянство.

В окупованому Довжанську (Свердловську) на Луганщині світла немає з початку грудня, скаржаться місцеві жителі. Без електрики місто залишилося 11 грудня через негоду. 1 січня електрику почали подавати, але світло з’явилося не скрізь — лише у деяких будинках.

Бойові дії

Протягом 2 січня російський Бєлгород був тричі атакований. Загинула одна людина. Більше того, внаслідок обстрілу Білгородської області 31 грудня та 1 січня є жертви серед прикордонників та військових РФ.

Боєприпас, що впав з російського літака, вибухнув у Воронезькій області, зруйновані будинки. Мешканців кількох вулиць селища Петропавлівка нібито перевозять до пунктів тимчасового розміщення, зокрема до пансіону у Коротояк.

У новорічну ніч було завдано удару по окупованому Лисичанську. Повідомляють про влучення в училище, в якому базувалися російські військові.

У російському Білгороді 30 грудня 2023 року було знищено офіцера слідчого комітету РФ Михайла Конопіцина. У листопаді 2023 року загиблий працював у складі військового слідчого відділу слідчого комітету РФ. До цього він воював проти України як командир взводу протитанкових ракет.

Центр окупованого Донецька потрапив під обстріл новорічної ночі. Загинув російський «військор», є поранені представники ЗМІ, повідомляє російський «військор» Георгій Медведєв. Пізніше заявили, що поранення дістали «військори» пропагандистської агенції Anna News. За заявою голови угрупування «ДНР» Дениса Пушиліна, у Донецьку четверо людей загинули та 13 поранені.

Новини Донбасу у відеоформаті:

Дякуємо, що читаєте! Підписуйтесь щоб бути в курсі новин.

Більше інформації про війну, геополітику та гуманітарну ситуацію в розсилці від журналіста Олексія Мацукі.

Джерело