Борються із алергенами: У Дніпрі триває покіс трави

Борються із алергенами: У Дніпрі триває покіс трави

Попри війну у Дніпрі активно косять траву. Це допоможе мешканцям міста з алергією та попередить розмноження кліщів.

Через швидкий ріст зелені — комунальники розпочали роботи ще у травні. І працюватимуть аж до листопада. Так, мовляв, позбавляються від алергенів. Аби було зручніше, місто поділили на зони.

«Наприклад, департамент благоустрою та інфраструктури, комунальне підприємство «Міськзеленбуд» відповідає за червоні лінії. На подвір’ях – зона відповідальності управляючих компаній, ОСББ, кооперативів. У парках, скверах — департаменту парків та рекреації. А біля територій приватних підприємств — це зона відповідальності власників, як і біля приватного сектору», — пояснює головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови Дніпра Антон Андрієнко. «З травня місяця раз в неділю проводиться покіс, бо трава інтенсивно росте, потім раз на два три тижні проводиться покіс, щоби люди могли гарно відпочивати», — коментує директор КП «Міська інфраструктура» Олексій Тесля.

Нині робота кипить у різних куточках міста: уздовж автомобільних шляхів, на бульварах та у зелених зонах. Зокрема, косять траву на Запорізькому шосе, у парках Глоби та Шевченка. А вже закінчили працювати у Зеленому Гаю.

«По-перше, це боротьба з карантинною рослинністю. Оскільки зараз почнеться сезон алергії й цвітіння. Також щоб запобігти розвитку та чіпляння кліщів», — пояснила начальниця відділу благоустрою КП «Міська інфраструктура» Любов Чазіна.

Джерело