Чекаємо на переселенців та рятуємо тварин: про що говорив на брифінгу Борис Філатов?

Чекаємо на переселенців та рятуємо тварин: про що говорив на брифінгу Борис Філатов?

Сьогодні на брифінгу мер Дніпра Борис Філатов розповів про евакуацію з гарячих точок, роботу міських комунальних служб та врятованих тварин з Харківського екопарку.

Багато людей з Донецької та Луганської областей зараз рухаються через наш обласний центр. Борис Філатов закликав переселенців не зупинятися у Дніпрі, а їхати далі.

«Всі мають змогу відновити сили та відпочити. Я б рекомендував усім рухатися далі, на захід України», – сказав мер Дніпра Борис Філатов.

Також він підкреслив, що дніпряни не хочуть виїжджати з міста. Ба більше, повертаються додому. Утім цього робити мер також не рекомендує.

«Ситуація на Донбасі поступово загострюється, і квітень буде достатньо гарячим, – зауважив Борис Філатов. – Тому прохання: всі, хто має змогу виїхати, у першу чергу, жінки, діти, хто не задіяний в роботі критичної інфраструктури чи у промислових підприємствах, я би рекомендував бути в більш безпечному місці».

 

Михайло Лисенко, заступник міського голови Дніпра, поїхав до екопарку Фельдмана під Харковом та допоміг вивести декілька тварин. Врятовані ведмеді поїдуть до Синевира, леви – у Київ, деяких розмістять на території дніпровського цирку. Але пізніше їх відправлять далі.

«Під обстрілами вдалося евакуювати декількох великих тварин: ведмедів, левів, тигрів. На жаль, це достатньо складна логістична ситуація. Не тільки через обстріли, але уявіть, як можна вивезти жирафу? Її просто неможливо помістити у транспортний засіб. Тому ми будемо рятувати тварин. Ми люди, а не нелюди, які прийшли нас рятувати», – сказав Борис Філатов.

Всі комунальні підприємства Дніпра працюють. У водоканалу є достатньо запасів хлору та реагентів. Лікарні також оснащені. Ліків вистачить на декілька місяців.

«Найближчим часом ми очікуємо ще додаткову партію ліків та медикаментів від наших друзів з Ізраїлю, – підкреслив Борис Філатов. – Я завжди казав, що ми чітко розділяємо політичну позицію Бенета та позицію народу Ізраїлю, який масово нас підтримує. І я вдячний нашим ізраїльським друзям, які передають медикаменти на сотні тисяч доларів».

 

Джерело