«Дніпрогаз» показав сучасне обладнання, яке використовує у своїй роботі

"Дніпрогаз" показав сучасне обладнання, яке використовує у своїй роботі

Для забезпечення безперебійного та безаварійного розподілу газу усім категоріям споживачів АТ "Дніпрогаз" використовує сучасні європейські технології. Наприклад, Pietro Fiorentini. Це відомий італійський виробник газового обладнання, досвід та технології якого відомі по всьому світу.

АТ «Дніпрогаз» — оператор газорозподільних мереж, який працює під брендом Регіональної газової компанії РГК на території міста Дніпра та Дніпровського району. Головна мета роботи компанії — забезпечення безперебійного та безаварійного розподілу газу усім категоріям споживачів. Для цього використовуються сучасні європейські технології провідних виробників. Наприклад, Pietro Fiorentini.

У порівнянні з застарілими радянськими технологіями, сучасні прилади мають ряд істотних переваг. Пропонуємо порівняти дві аналогічні газорозподільні станції зі старим та вже новим заміненим обладнання, та на власні очі побачити корисність роботи новітніх приладів.

«Газ у Місто Дніпро надходить із боку магістральних газопроводів. Для того, щоб знизити тиск, використовується ГРП високого тиску, зокрема зараз ми знаходимося на одній з таких станцій. Це обладнання було встановлено ще у 50-60-х роках. На сьогоднішній момент це обладнання виконує свій функціонал, проте є низка питань, з якими нам доводиться стикатися і вирішувати, це запасні частини клапанів – воно вже не випускається і дуже складно.», — пояснив ВО директора технічного АТ «Дніпрогаз» Сергій Матієнко.

Починаючи з 2012 року, згідно з концепцією технічного розвитку підприємства, заміна складових ГРП виконується з використанням обладнання провідних світових виробників — на базі регуляторів виробництва італійської фірми Pietro Fiorentini. Це відомий італійський виробник газового обладнання, досвід та технології якого відомі по всьому світу. В Україні регулятори фірми Pietro Fiorentini успішно використовуються на головних газорозподільних станціях з великою пропускною потужністю. Тому надійність і технологічність регуляторів тут дуже важлива.

«Зараз ми знаходимося на одній із таких станцій – тут використано обладнання фірми Pietro Fiorentini, а саме регулятори тиску типу Ревал. Основними перевагами даного обладнання є те, що насамперед воно нове, сучасне і відповідає всім тим умовам, які потрібні на сьогодні для підтримки системи в автономному режимі. Також воно дуже добре реагує на систему газопостачання, тобто він працює в автоматичному режимі залежно від вхідного тиску, підтримують стабільно вихідний, що також важливо для роботи системи газопостачання», — коментує ВО директора технічного АТ «Дніпрогаз» Сергій Матієнко.

Pietro Fiorentini Надали згоду на використання технологій для відновлення і модернізації газових мереж після завершення війни.
Адже використання новітніх технологій та сучасних матеріалів суттєво мінімізує ризики виникнення аварійних ситуацій, дозволяє зменшити втрати газу та підвищити рівень надійності роботи обладнання.

Джерело