Яка ситуація по області станом на 27 квітня?

Яка ситуація по області станом на 27 квітня?

Про обстановку у Павлограді, Нікополі, Новомосковську тощо повідомили очільники міст.

Голова віськової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що у Кривому Розі 27 04 22 ситуація напружена, але контрольована. Вночі були попадання у великий елеватор у Мар'янському. Пожежа загашена. Також було попадання у Зеленодольську ТЕС у м. Зеленодольську. Руйнування значні. Рятувальники впоралися з гасінням пожежі. Одного цивільного поранено, евакуйовано до лікарні Кривого Рогу.

Новина від Павлоградської міської ради:

«З новим днем, павлоградці. Мали тиху ніч. У місті ситуація під контролем. Ми надійно захищені. Дякуємо всім, хто охороняє наш спокій! Віримо в ЗСУ. Наближаємо Перемогу. Кожен важливий на своєму місці. Усе буде Україна!»

Міський голова Нікополя Олександр Саюк повідомив про минулу ніч, обстановку в місті та канали оперативної інформації:

«Доброго ранку, нікопольці! Середа, 27 квітня. За ніч надзвичайних ситуацій не траплялось. Ви чуєте звуки дій наших військових. В напрямку Херсона, Запоріжжя тривають бої. Будь ласка, зберігайте спокій та слідкуйте за каналами оперативної інформації.
Якщо щось трапиться, ми обов'язково проінформуємо вас через ці офіційні канали. Наші військові працюють і працюють добре. Завдяки їм наше місто продовжує працювати у штатному режимі. В межах доріг біля Нікополя та району ворожих військ немає. Бережіть своє життя та здоров’я! Все в нас буде добре, все буде Україна!»

Міський голова Апостолового Андрій Оса повідомив про події у Зеленодольську і небезпеку касетних мін:

«Ніч у громаді без надзвичайних подій, ситуація стабільна. Ворог обстріляв Зеленодольську громаду: Велика Костромка, Мар’янське, Зеленодольська ТЕС. Повідомляється про постраждалого, але його життю нічого не загрожує. Звертаю вашу увагу, що ворог застосовує, зокрема, і касетні снаряди. Міни від таких снарядів розкидаються на велику відстань і розриваються не одразу. Будьте обережні! Не чіпайте сторонні предмети! Про виявлення їх одразу повідомляйте до поліції або ДСНС. Віримо у ЗСУ та Перемогу!»

Мер Новомосковська Сергій Рєзнік розповів про минулу ніч, ситуацію в місті та вчорашню річницю Чорнобильської катастрофи:

«Доброго ранку, ми з Новомосковська! Минула напружена й тривожна доба з постійними тривогами. Агресор на Дніпропетровщині обстрілював територію у Криворізькому та Синельниківському районах. Тривають атаки окупантів у напрямку Кривого Рогу, але рашисти зазнають втрат і потрапляють у полон – звичайно ж , «билі на учєніях, нє туда заєхалі» і т.п. У Новомосковську без прильотів. Дякуємо ЗСУ! Учора в Новомосковську вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з нагоди 36-ї річниці страшної катастрофи. Поспілкувався з учасниками ліквідації. Всі ми стурбовані, що сьогодні українцям доводиться зупиняти державу-терориста, яка скоює злочини на наших мирних ядерних об’єктах та погрожує світові застосуванням ядерної зброї. А це шлях до ще більшої катастрофи. Зупиняти агресора треба усім світом. Учора провів робочу зустріч із представниками французької неурядової організації ACTED, обговорили шляхи співпраці з допомоги внутрішньо переміщеним особам, які продовжують прибувати до Новомосковська. Невтомно працює наша поліція. Викрито схему підробки бронежилетів з неякісної сировини. Виготовляючи їх в кустарних умовах, негідники не лише заробляли брудні гроші — такі «липові» бронежилети комусь із наших бійців можуть вартувати життя. Хотілось би на цьому загострити увагу й волонтерів, які скуповують і переправляють на фронт військову амуніцію.
Кожен робить свою справу. Хто спроможний, не забуваємо оплачувати за комунальні послуги — заборгованості все рівно доведеться погасити після війни. Віримо у краще та підтримуємо в собі оптимізм, попри все. Слава Україні!»

Джерело