Лікарні Дніпропетровщини забезпечені медикаментами

Лікарні Дніпропетровщини забезпечені медикаментами

Медичні заклади та аптеки регіону забезпечені основними ліками. Про це розповіли на брифінгу в ДніпроОВА.

У Дніпропетровській області уклали угоди на закупівлю препаратів, аби й далі поповнювати запас. Про це під час брифінгу розповіла радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Будяк.

«Ситуація з ліками в області за останній тиждень покращилася. Медзаклади, які надають стаціонарну допомогу, отримали гуманітарні вантажі від Міністерства охорони здоров’я, ВООЗ, та країн-партнерів», – зазначила Наталія Будяк.

Радниця голови Дніпропетровської ОВА додала, що обласний департамент охорони здоров’я уклав угоди на закупівлю ліків для Дніпропетровщини. Медикаменти вже почали надходити до регіону. Лікарні забезпечені препаратами та обладнанням. А ще отримали станції супутникового інтернету StarLink американської компанії SpaceX.

Аптечні мережі забезпечені ліками. Постачальники змогли доставити інсуліни, препарати замісної терапії при захворюваннях щитоподібної залози, протисудомні, гіпотензивні.

За державною програмою «Доступні ліки» мешканці можуть отримати необхідні препарати в аптеках. Безкоштовно або з невеликою доплатою. Потрібен лише рецепт – у електроному або паперовому вигляді.

Наталія Будяк наголосила на тому, що ставитися до придбання ліків потрібно виважено.

Джерело