Міграційна служба на Дніпропетровщині відновлює роботу: які відділи запрацювали?

Міграційна служба на Дніпропетровщині відновлює роботу: які відділи запрацювали?

Начальник управління Державної міграційної служби в області Богдан Чегіль розповів, як під час воєнного стану працюють відділення і які послуги надають.

«З урахуванням правового режиму воєнного стану, головне управління державної міграційної служби працює у штатному режимі. На даний час поновлено роботу усіх територіальних підрозділів головного управління у місті Дніпрі. Окрім того, запрацював відділ у Кривому Розі (Центрально-Міський відділ), заводський відділ у Кам’янському, Павлоградський відділ та Синельниківський відділ. На даний час ми працюємо над відновленням роботи підрозділів у місті Нікополі, у Довгинцівсько-Металургійному районі Кривого Рогу та у Новомосковську», – повідомив Богдан Чегіль, начальник головного управління Державної міграційної служби в Дніпропетровській області.

 

Також він додав, що підрозділи Державної міграційної служби надають всі адміністративні послуги. Але терміни обробки запитів громадян можуть бути подовжені.

«Вказані відділи надають всі адміністративні послуги, які є на даний час. Це стосується і видачі id-карток і закордонних паспортів, і вклеювання фотографії на 25, 45 років. Адміністративні послуги надаються відповідно до 165 постанови Кабінету Міністрів України, яка зазначає про те, що на даний час не існує термінів надання адміністративної послуги. Це говорить про те, що якщо особа звернулася за виготовлення будь-якого документу, то він може бути виготовлений, як у термін від 7 до 30 робочих днів, а навіть і більше. При наданні таких адміністративних послуг кожен громадянин попереджається про те, що послуга може бути надана з затримкою. Це відбувається у зв’язку із військовим станом в Україні», – заявив Богдан Чегіль.

Він додає, що весь період воєнного стану Державна міграційна служба працювала у звичайному режимі. І нині підрозділи продовжують надавати всі адміністративні послуги.

«На даний час, за вказаний період нами виготовлено близько 1500 id-карток, біля 3500 тисяч закордонних паспортів. Крім того, вклеєно близько 500 фотографій в документи по досягненню віку. Якщо брати документи для виїзду за кордон, то таких було виготовлено близько 3000 тисяч. Вклеєно близько 3500 тисяч фотографій дітей до закордонних паспортів батьків», – розповів чиновник.

Головне управління міграційної служби та його територіальні підрозділи, які надають адміністративні послуги, працюють з понеділка до суботи включно з 8 до 17 години. Вихідний день – неділя.

Джерело