На Дніпропетровщині за час війни 4 тис дітей взяли участь в обласних конкурсах — 34 телеканал

На Дніпропетровщині за час війни 4 тис дітей взяли участь в обласних конкурсах - 34 телеканал

Заклади позашкільної освіти Дніпропетровщини проводять навчання у змішаному форматі. Про це розповіли на брифінгу в ДніпроОДА

«Працюємо разом на перемогу. Позашкілля Дніпропетровщини активно працює, створивши унікальну систему навчання. Ми робимо все можливе, щоб діти продовжували творчий розвиток. Незважаючи на тимчасові труднощі, у закладах освіти продовжується освітній процес за змішеною формою навчання: онлайн, дистанційно та оффлайн. Керівники гуртків проводять дистанційно онлайн заняття, майстер-класи з вихованцями щодо виготовлення різних технічних виробів початкового, художнього, спортивного, предметного, інформаційно-технічного напряму». – повідомила заступниця директора Дніпропетровського обласного центру науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді Вікторія Горбань.

Вікторія додала, що завдяки тимчасовій творчій еміграції вихованців закладу та дистанційному навчанню дружня родина гуртків поповнилася новими друзями з Волновахи, Лисичанська, Харкова, Маріуполя та інших міст України.

З 24 лютого на Дніпропетровщині пройшло більш ніж 30 обласних змагань. До них приєдналися майже 4 тис вихованців закладів позашкільної освіти. Понад 800 дітей – стали переможцями.

«Діти виборювали першість в змаганнях з авіамодельного та автомодельного спорту, обласній інтернет-олімпіаді з офісного програмування, конкурсах з інформаційних технологій та комп’ютерного макетування. А ще першостях з літератури та екології», — розповіла Вікторія Горбань.

Нині на Дніпропетровщині готуються до обласного конкурсу з астрономії та відкритого фестивалю з робототехніки. Вони проходитимуть онлайн.

«Свої перемоги на конкурсах та змаганнях діти присвячують захисникам. А педагоги займаються волонтерством. Виготовляють маскувальні сітки, дорожні сумки під інструменти для лікарів, шиють балаклави, складають турнікети для територіальної оборони», – зазначила Вікторія Горбань.

Джерело