Острів Зміїний знову вільний, — Володимир Зеленський

Острів Зміїний знову вільний, — Володимир Зеленський

Володимир Зеленський підтвердив звільнення острова Зміїного від окупантів.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні підтвердив звільнення від російських окупантів острова Зміїний та подякував захисникам України за роботу.

«Безперечно, головне слово сьогодні – “Зміїний”. Мабуть, так само багато говорили про Зміїний лише в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув – назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям “Альфи”, вдячний нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та Повітряних сил, командуванню “Олександрія”», — сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що острів Зміїний – це стратегічний пункт, і це значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеки, це ще не гарантує, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів. Крок за кроком ми витіснимо їх із нашого моря, з нашої землі, з нашого неба.

Також ОК «Південь повідомило деякі подробиці відходу росіян з острова. За повідомленням військових, окупанти знищували власну техніку, документи та майно під час відступу зі Зміїного.

За уточненими даними, росіяни підірвали транспортно-зарядну машину до зенітно-ракетного комплексу «Тор» і реактивну систему залпового вогню «Торнадо-Г».

Крім цього, ЗСУ знищили на позиціях загарбників ЗРК «Тор», один із маломірних катерів, причіп із дизель-генератором, радіолокаційну станцію та польовий склад боєприпасів.

В ОК зазначили, що в ході відступу росіяни могли замінувати місцевість, причал та навколишні води.

Джерело